nieuwsbrief      050-3136563      info        

Loopbaan coaching 

In de dagelijkse werkpraktijk zijn er vaak continue veranderprocessen. In de waan van alle dag hollen we maar door. Dit geldt zowel voor managers als voor medewerkers. Niet effectief gedrag, vermijding of conflicten die niet opgelost worden. Stress & burnout liggen op de loer in deze snel veranderende en veeleisende wereld. Ook jonge mensen lopen steeds meer risico op stress en burnout. Om flexibel te kunnen reageren op veranderende omstandigheden is het noodzakelijk om regelmatig te reflecteren op het eigen handelen en naar oplossingen toe te werken.

Mijn begeleiding is oplossingsgericht en u leert vaardigheden die u zelf direct kunt gaan toepassen. Ik leid u door de crisis en maak samen met u van een bedreiging een kans. Vaak zoeken mensen een coach als er zich een crisis aandient, bijvoorbeeld bij conflicten op het werk, onvrede over het werk, een slechte beoordeling, een (dreigend) ontslag, een (bijna) burn-out of ziekteverzuim. Steeds meer managers en medewerkers zien coaching echter ook als een hulpmiddel om te blijvend optimaal te presteren en jezelf voortdurend te verbeteren. Zij redeneren: ik breng mijn auto toch ook regelmatig naar de garage? Het leven is complex. En wie sleutelt er nu nog aan zijn eigen auto met al die electronica?

Regelmatig reflecteren op de eigen situatie om zaken weer scherp te krijgen is belangrijk voor iedereen die zich wil ontwikkelen, zeker in werkomgevingen die sterk in beweging zijn. Dan is het van belang om goed positie te bepalen en nieuwe doelen te realiseren. Ik kan u daarbij professioneel ondersteunen, waardoor snellere resultaten worden bereikt. Zowel voor individuen als voor teams. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

peace and liberty for  all!.jpg  evenwicht-graancirkel.jpg

"All human beings - not only professional practitioners-
need to become competent in taking action and
simultaneousley reflecting on this action to learn from it".
(Theory in Practice- Argyris & Schön)

"Ik ben een Projectmanager van 35 jaar. Na 11 jaar werkervaring bij hele grote werkgevers tot een klein bedrijf had ik behoefte om wat meer balans te kunnen aanbrengen tussen werk en privé. Ik was op zoek naar een ‘knopje’ om intensieve gebeurtenissen op het werk beter van me af te kunnen zetten om ook thuis aandacht voor het gezin te hebben. Het sterke van de werkwijze van Annemie Hanssen is het beschikbaar maken vaardigheden/krachten waar je zelf eigenlijk al over beschikt en waarmee je je gedrag anders kan ‘programmeren’. De diverse werkvormen, de manier waarop  Annemie Hanssen vragenderwijs naar boven haalt hoe zaken bij je werken en hoe je oplossingen kan vinden die bij je passen, vond ik heel sterk."

"Hoi Annemie, Ik wilde je even laten weten hoe het tegenwoordig met mij gaat. Ik heb helemaal mijn plekje gevonden!Ik word helemaal gelukkig van het voor de klas staan. Er ging natuurlijk best nog een hoop mis, maar ik werd er niet anders van, ik dacht dan gewoon: hé dat werkt dus niet. Dan moet ik daar iets anders op verzinnen. Er is zoveel veranderd het afgelopen jaar. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en ik ben nu ook eindelijk pas trots en blij dat ik destijds mijn diploma heb gehaald. Onze gesprekken, alle oefeningen, alle ervaringen hebben er toe bijgedragen dat ik nu ben waar ik ben. Ik heb voor het eerst in een paar jaar weer vertrouwen in de toekomst. Dus bij deze wil ik je nogmaals enorm bedanken voor al je hulp, je luisterend oor en je bemoedigende woorden!! Groetjes, C.K. 

"Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven,
is jouw volledige aandacht.
Pas als iemand écht gezien wordt,
als er écht contact is van hart tot hart,
dan pas kan iemand worden wie hij in potentie al is" -
Virginia Satir.

 

  nieuwsbrief      050-3136563      info