nieuwsbrief      050-3136563      info        

visie en missie

Het leven gaat gepaard met ups en downs. Soms kan het 'ergste' dat je kan overkomen, zich transformeren tot het mooiste wat je is overkomen. Je wordt wijzer van je  ervaringen en leert van je crisis een kans te maken. Een voorbeeld: Ik begeleidde eens een leraar met angst voor formele presentaties. Een leraar, die al 25 jaar voor de klas stond! Hij kon het dus al, maar toch was hij bang om af te gaan in andere situaties. Hij had al verschillende therapieen gehad die niet hielpen dus  hij dacht dat hij een hopeloos geval was. Hij besprak het verder met niemand op zijn werk en dat leverde ook veel stress op. Na het traject geloofde hij weer in zijn eigen kwaliteiten en durfde hij er over te spreken met collega's die hem weer bewonderden om andere vermogens. Zo ontstond er een nieuwe samenwerking met kruisbestuiving om elkaar te helpen en te versterken. 

Ik ben uw mentor en uw helper op uw pad. Ik bepaal niet de weg en het doel, want het is uw persoonlijke weg, maar ik wijs wel de weg naar ongekende mogelijkheden, innerlijke wegen en alternatieve opties op weg naar De vier V's: 
Vitaliteit
Veerkracht
Vermogens
Vrede & geluk
Een verstoorde werkrelatie biedt wellicht een kans op een nieuwe richting in de loopbaan. Een reorganisatie of ontslag kan een kans zijn voor een nieuw levenspad. Ziekte en tegenslag bij uzelf of uw naasten, kan een ' wake-up call'  zijn om nu echt goed voor uzelf en uw gezondheid te gaan zorgen. Een relatie-crisis, stress en burnout, het overkomt de besten. Het kan je stimuleren om vanuit je diepste waarden te gaan leven en meer jezelf te mogen zijn. Soms moet er oude pijn of een innerlijk conflict geheeld worden voordat er nieuwe ruimte kan komen. En dan is het zo ongelofelijk waardevol als er een mentor, een helper op je pad komt, die naast je gaat staan en je een stukje begeleidt op je pad.

Mijn rugzak zit vol met professionele instrumenten en levenslessen die ik graag wil delen en doorgeven aan anderen.Ik ben gevormd door het leven, een brede werkervaring en de levenslessen van belangrijke mentoren en leraren die op mijn pad zijn gekomen. Een groot deel van die leraren heeft zijn wortels in NLP. Ik voel mij bevoorrecht dat ik na een Academische vooropleiding, een brede werkervaring in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg, verder mocht leren van meestersen in communicatie en  een nieuwe manier van kijken, communiceren, leren en 'helen' van mensen. Zij hebben mij niet alleen theorie geleerd maar zij zijn echt een levend voorbeeld van "Walk your Talk". Deze levenslessen en 'TOOLS for DREAMERS' wil ik graag doorgeven en delen met anderen. 

Dankjewel uit de grond van mijn hart wat ik van jullie geleerd heb: Robert Dilts, Judith Delozier, Suzi Smith, Tim Halbom, Stephen Gilligan en de trainers van het Instituut voor Eclectische Psychologie (IEP) die het gedachtengoed van NLP voor het eerst naar Nederland haalden in de jaren '80. Zij hebben een stevige basis gelegd voor de kwaliteiten die ik in huis heb. Daarnaast heb ik geleerd van vele anderen, en leer ik elke dag opnieuw weer bij. 

 

De kracht van NLP ligt in het onderzoeken van ongekende mogelijkheden en dat beschikbaar maken door middel van praktische en algemeen bruikbare technieken en modellen. Het wordt toegepast in het onderwijs, management, gezondheidszorg, opvoeding, relaties enz. Het is een van de eerste praktische voorbeelden van de 'positieve psychologie' en 'positieve gezondheid' (Machteld Huber).

 

Ieder mens en iedere situatie uniek is en vaagt om een unieke aanpak. Menselijk gedrag wordt ingegeven door waarden, overtuigingen en positieve intenties. Mensen hebben alle mogelijkheden voor verandering al in zich. De kunst is om die vermogens en mogelijkheden beschikbaar en toepasbaar te maken op die unieke situatie op dat moment. Ik bied de juiste tools en instrumenten aan om verandering en transformatie mogelijk te maken.


Naast NLP omarm ik de Positieve Psychologie,
Cognitieve gedragstherapie, EMDR, ACT &  
Mindfullnes based cognitieve therapie en Hypnotherapie.  

Ik beoefen Yoga, Qi gong, tangodans, hardlopen en ik hou van zingen. 

  nieuwsbrief      050-3136563      info