Over mij

Mijn werk als coach, therapeut/psycholoog en trainer is mijn missie. Ik breng mensen graag van crisis naar kracht. Als kind was ik al nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en wat ze gelukkig of ongelukkig maakt en observeerde ik de wondere wereld van de volwassenen. Ik wilde lerares of zangeres worden. Ik wandelde graag met de hond en dan zong ik liedjes of verzon verhalen. Of ik klom in een boom en beschouwde de wereld vanuit een hoger perspectief. Want bomen zijn relaxed….Ja echt…!

 

Wil jij ook van Crisis naar Kracht in een krachtig proces waar de aandacht voor jou en jouw wensen centraal staat? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik gun het je van harte!

 

Meer over mij

Op mijn negende jaar..

Op mijn negende jaar veranderde mijn leven plotseling door een traumatische ervaring. Mijn twee jaar jongere zusje verongelukte in het verkeer. In één klap veranderde mijn wereld en werd ik geconfronteerd met intense gevoelens van verlies en verdriet, pijn en schuld. Ik wilde iedereen weer gelukkig maken en nam de pijn en schuldgevoelens van de mensen om mij heen onbewust in mij op. Ik paste mij aan en moest daardoor een deel van mezelf wegstoppen. Ik werd onzeker en compenseerde dat met erg mijn best doen. Daardoor leek het soms alsof ik juist alles durfde en haantje de voorste wilde zijn. Ik kreeg op school dan ook vaak te horen dat ik mij maar wat bescheidener moest opstellen. Ook thuis als oudste meisje werd ik vaak aangesproken op mijn ‘zorgplicht’. Dan kwam er iets in mij hevig in verzet, maar ik wilde ook graag aardig gevonden worden. Ik kreeg last van een “dubbele binding”. Als ik wel mijn stem liet horen was ik bang dat ik niet goed genoeg was. Maar als ik mij aanpaste aan de verwachtingen, kon ik ook niet volledig mezelf zijn. 

Dat gebeurde als kind natuurlijk allemaal nog onbewust. Pas later ervaarde ik mijn beperkende overtuigingen die bovenkwamen door crisis en tegenslagen in het werk en in relaties. Want de situatie was veranderd, maar ik reageerde nog steeds hetzelfde als vroeger, vanuit de overlevingsstrategie. Maar dankzij elke crisis vond ik ook helpers op mijn pad waardoor ik leerde en weer verder kwam in mijn ontwikkeling. Zo ontdekte ik mijn ongekende mogelijkheden om te leren van mijn (onbewuste) ervaringen uit het verleden. Ik ontdekte hoe je van crisis een kracht kan maken en opnieuw je ‘Bliss’ kan vinden. Dit wil ik graag doorgeven aan anderen.

Meer over mijn achtergrond

Ik behaalde een Master Orthopedagogiek bij de RUG en werkte een tijd in een doveninternaat en met meervoudig gehandicapten als groepsleidster. Na diverse omscholingen werkte ik een aantal jaren in personeelsbeleid, bedrijfsopleiding & -ontwikkeling en in loopbaanbegeleiding & outplacement. De mogelijkheden van de Positieve Psychologie dienden zich aan en raakten mij.

Met name door NLP ontdekte ik de tools voor de innerlijke verandering. Eerst via het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen. Vervolgens ging ik naar de bakermat van NLP in California en volgde daar een trainers- en coach-opleiding bij Robert Dilts. Weer terug in Groningen richtte ik een eigen opleidingsinstituut op met gecertificeerde NLP- en Coach- opleidingen. Na ruim 10 jaar open inchrijvings-opleidingen brak een nieuwe fase aan. Ik bekwaamde mij verder in de NLP Health Coaching.  Nu had ik de tools voor het werken aan gezondheid en vitaliteit, stress en burnout, trauma- en verliesverwerking, systemisch werk en healing. Ook van “Heroes Journey Coaching” en “Generative Coaching” (met Stephen Gilligan) leerde ik vele “tools” hoe ik mensen kan begeleiden van  crisis naar kracht.

Momenteel coach ik mensen en teams in mijn eigen praktijk en in de huisartspraktijk als POH-GGZ. Ik maak gebruik van de principes uit de Cognitieve Gedrags Therapie, Oplossingsgericht werken, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) & Mindfulness, EMDR , Trauma-therapie, Provocatieve Coaching, NLP Health Coaching, Systemisch werk, Ademwerk etc. Ik school mij elk jaar weer bij, als een boom die steeds meer ringen krijgt en goed geworteld is. 

 

Anderen over mij

Ik was op zoek naar een ‘knopje'..

 

“Ik was op zoek naar een ‘knopje’ om intensieve gebeurtenissen op het werk beter van me af te kunnen zetten om ook thuis aandacht voor het gezin te hebben. Het sterke van de werkwijze van Annemie is het beschikbaar maken vaardigheden/krachten waar je zelf eigenlijk al over beschikt en waarmee je je gedrag anders kan ‘herprogrammeren’. De diverse werkvormen, de manier waarop Annemie  vragenderwijs naar boven haalt hoe zaken bij je werken en hoe je oplossingen kan vinden die bij je passen, vond ik heel sterk.” 
Daan, Projectmanager van 35 jaar. 

Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen..

 

“Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en ik ben nu ook eindelijk pas trots en blij dat ik destijds mijn diploma heb gehaald. Onze gesprekken en oefeningen maken dat ik nu ben waar ik ben. Ik heb voor het eerst in een paar jaar weer vertrouwen in de toekomst. Dus bij deze wil ik je nogmaals enorm bedanken voor al je hulp, je luisterend oor en je bemoedigende woorden!!” 
Cathelijne, Docent Engels.

Het heeft me zoveel opgeleverd..

 

“Het heeft me zoveel opgeleverd; een beter inzicht in het verleden, hoe dingen zijn gegaan en een beter begrip, ook voor anderen. Daardoor zijn dingen beter te plaatsen en te accepteren en minder ongrijpbaar.Verder heb ik veel gehad aan de omzetting van de oude overtuiging naar een nieuwe. Ik merk nu al dat ik daar in veel situaties aan denk en dat mij dat helpt.
Robert, technisch tekenaar.

Mijn angst voor de angst is verdwenen en..

ik kan en mag nu mijzelf zijn met al mijn sterke en zwakke kanten. Voorheen kon ik moeilijk complimenten accepteren en was ik bang  dat anderen mijn zwakheden zouden ontdekken en ik ‘door de mand zou vallen’. Nu vertel ik gewoon aan een collega dat ik presentaties geven best wel spannend vind. Het lucht enorm op dat ik gewoon mag zijn wie ik ben. Mijn collega vraagt mij nu ook om hulp en zo helpen wij elkaar.
Tom, leraar middelbaar onderwijs.

Naast stress had ik last van hooikoorts waardoor ik..

sneller vermoeid raakte. Na één sessie met een anti-allergie techniek merkte ik al duidelijk verschil en vanaf toen toe heb ik geen tot heel weinig last  van hooikoorts gehad!
Pieternel, zorgmanager.

Ik durfde niet meer op vakantie vanwege..

sterke heimwee klachten en dat maakte mij weer onzeker. Annemie heeft mij geholpen om de achterliggende  oorzaken te vinden van mijn onbewuste angsten en ze zo beter te begrijpen. Door dit zelfinzicht kon ik mijn werkelijke behoeften gaan herkennen en erkennen. Ik heb geleerd om mijn behoeften en wensen te uiten en mijn grenzen te bewaken. Wat een bevrijding! Ik heb geen last meer van angsten en heimwee en ga weer vrolijk op reis.
Engelien, student Geneeskunde.

Tot mijn eigen verbazing..

kwam ik door een innerlijk proces bij een onverwerkte ervaring uit mijn jeugd inzake de dood van mijn vader. Annemie heeft mij op een respectvolle manier ondersteund om dit alsnog te verwerken, wat ik toen niet kon en mocht. Ik voel mij nu meer in harmonie met mezelf en ben weer lekker aan het werk.
Dorette, koordirigente.

ik was al vaak gezakt voor..

het practicum van mijn opleiding tot tandarts en had veel last van faalangst.  Tijdens het coachingtraject haalde ik eerst weer een practicum niet en voelde ik mij wanhopig. Annemie bleef in mij geloven en gebruikte dat voorval om mij nog bewuster en sterker te maken. Ik kreeg helder waar het probleem zat en hoe ik het kon veranderen. Inmiddels ben ik geslaagd voor de practica en ben ik op weg om tandarts te worden.
Hannelore, tandarts in opleiding.

Wat ik enorm in Annemie waardeer is..

dat zij mij de ruimte heeft gegeven mijn proces op mijn eigen wijze te doorlopen, zonder druk uit te oefenen. Voor mij was dat bevrijdend! Ik leerde op mezelf te vertrouwen en te luisteren naar mezelf en oude (overlevings-)strategieën los te laten Ik ontdekte dat oude patronen die ik in het verleden had gebruikt, voor nu niet meer werkten. Ik durfde langzaam los te laten. Ook leerde ik pijn in mij te accepteren. Zo zag ik wat de pijn me wilde vertellen. Er kwam zelfs beweging in de pijn, het kwam los. Daarnaast heb ik geleerd de energie te richten op waar ik blij van word, beter keuzes te maken en te leren begrenzen. Ik mocht niet genieten, het mocht niet goed met me gaan, dat kon ik niet maken ten opzichte van anderen. Ik moest er zijn voor hen en niet voor mezelf. Iedereen zou zich in de steek gelaten voelen door mij. Ineens zag ik dat ik mezelf flink in de steek heb gelaten. Ik heb het zware deel in mezelf los kunnen laten. Wat een bevrijding!
Pieter, medewerker zorg&welzijn.

Na het overlijden van mijn zoon en..

de crisis in mijn relatie is mijn visie op het leven voorgoed veranderd. Ik ben geraakt ben in mijn kern en niets is meer wat het was. Gevolg was ook een uitval op het werk. Door waardevolle existentiële gesprekken met Annemie is mijn toekomstbeeld als individu en als werkende steeds duidelijker geworden. Ik zet nu met vertrouwen stappennaar andere keuzes in mijn privé leven en naar werk waar ik mijn levenservaringen kan toepassen.
Wim, maatschappelijk werker.

Ik liep vast en wist niet hoe ik verder wilde met mijn werk..

Annemie hielp mij om in gesprek te gaan met conflicterende innerlijke delen en als het ware “met mijzelf te onderhandelen” naar een overstijgende oplossing. Het was heel lichamelijk voelbaar wat dat deed en een heel bijzondere en transformerende ervaring. Het heeft mijn levenshouding totaal veranderd en ik wist toen wat ik wilde met mijn werk en heb dat gerealiseerd.
Jeroen, kok.

Kijk eens op mijn Linked-In profiel voor meer achtergrond, opleiding en ervaring.
Of lees verder in dit door mij geschreven artikel: HeroesJourneyINzicht lente 2010_NVNLP p42-45

Van Crisis naar Kracht

 

Annemie Hanssen

e. info@blissconsulting.nl
t. 050 – 313 65 63
m. 06 – 21 995 660

 

Bezoek mijn facebook pagina